Stimuleringsfonds Rabobank ondersteunt Vissers in Verzet

Stimuleringsfonds Rabobank ondersteunt Vissers in Verzet.

Afgelopen donderdag 9 juli ontving stichting Vissers in Verzet van het stimuleringsfonds van de Rabobank een cheque ter waarde van 5000 Euro. Hiermee ondersteunt de Rabobank het unieke initiatief om een openluchttheater te realiseren in de museumhaven van Spakenburg ter ere van de viering van 75 jaar vrijheid.

Stichting Vissers in Verzet wil middels de uitvoering van dit spektakelstuk bijdragen aan het historisch besef bij jongeren en ouderen. 75 vrijheid en de waarde van onze democratische rechtstaat is een groot goed dat niet genoeg onder onze aandacht kan zijn. De cast bestaat daarom geheel uit jongeren. Jongeren trekken de aandacht van jongeren en ouderen. De meeste filmscenes zijn opgenomen en de rest van de voorbereidingen zijn in volle gang. Deze bijdrage betekent veel voor de organisatoren. De dekking voor de begroting is nog niet rond. Het is een enorme stimulans om vooral ook door te gaan tijdens deze corona-crisis en een bevestiging dat dit initiatief gewaardeerd wordt.

Wanneer het openluchttheater zal plaatsvinden is nog onduidelijk. Gezien de versoepeling van de coronamaatregelen zou het openluchttheater op 19 september kunnen plaatsvinden met een beperkt publiek. De stichting is echter in overleg met de gemeente over een nieuwe datum mocht 19 september minder gewenst of niet haalbaar zijn. Zaterdagavond 17 april 2021 wordt dan de nieuwe gewenste datum.